Archive for Září, 2024

Vyjádření k částečnému zaplavení lokality plánovaného Parku Dolní Lutyně

Zář 17 2024 Published by under Nezařazené

Mediálním prostorem se rozšířila zpráva, že lokalita plánovaného Parku Dolní Lutyně (SPP) je v současné povodňové situaci zaplavena. Povodňové průtoky Olše však nepřekonaly historickou rybniční hráz a nenatékají do lokality plánovaného SPP. V polích na místě plánované výstavby šlo totiž převážně o srážkovou vodu, která by v případě existence SPP stekla plánovaným odtokovým systémem a nepředstavovala tak riziko ani pro Park, ani pro jeho okolí.

ČÍST VÍCE

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Vyjádření k částečnému zaplavení lokality plánovaného Parku Dolní Lutyně

Stát představil první studie pro Strategický podnikatelský park u Dolní Lutyně.

Zář 11 2024 Published by under Nezařazené

 

Nárůst HDP o 221,9 mld. Kč, o 50 – 80 % vyšší mzdové ohodnocení v porovnání s aktuální mzdovou úrovní v regionu, 52,4 mld. Kč do veřejných rozpočtů a 902 mil. Kč do rozpočtu Dolní Lutyně nebo vyhodnocení, že realizace záměru nezhorší povodňovou situaci v okolních obcích. To jsou jedny ze základních zjištění dnes představené dopadové studie a studie záplavového území…

ČÍST VÍCE

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Stát představil první studie pro Strategický podnikatelský park u Dolní Lutyně.

Dopadová studie

Zář 11 2024 Published by under Nezařazené

 

Státní investiční a rozvojová společnost (SIRS) dnes prezentovala starostům a zastupitelům Dolní Lutyně a Bohumína a zástupcům občanského spolku „Zachovejme Poolší“ výsledky „Dopadové studie“. Dokument zpracovaný týmem Ing. Jana Havránka, Ph.D. ze společnosti AQE Advisors, a.s. popisuje dopady příchodu strategického investora na lokalitu Dolní Lutyně a její okolí.

ČÍST VÍCE

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Dopadová studie

Základní poznatky ze Studie záplavového území

Zář 11 2024 Published by under Nezařazené

 

Státní investiční a rozvojová společnost (SIRS) dnes prezentovala starostům a zastupitelům Dolní Lutyně a Bohumína a zástupcům občanského spolku „Zachovejme Poolší“ základní poznatky ze Studie záplavového území. Zpracovatelé, Ing. Filip Urban a Ing. Jan Lux ve společnosti Vodohospodářský rozvoj a výstavba a.s., ukázali přírodě blízká opatření, která doporučují vybudovat uvnitř a kolem Parku Lutyně, aby jeho výstavba nezhoršovala odtokové poměry v obci.

ČÍST VÍCE

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Základní poznatky ze Studie záplavového území